Lysefjorden Vandrefestival

Aktiviteter på Flørli og i Lysefjorden, 13 til 15 september 2019

 

 

 

 

Meld deg på festivalen i Flørli!

Lysefjorden Vandrefestival

Aktiviteter på Flørli og i Lysefjorden, 13 til 15 september

 

Meld deg på festivalen i Flørli!

Program på Flørli

Program på Flørli:

For tredje år på rad organises Lysefjorden Vandrefestival med aktiviteter flere plasser rundt fjorden og samling i Flørli!

Vi gleder oss over å kunne tilby et fullspekket aktivitetsprogram og underholdning i Flørli fredag 13 til søndag 15 september. Kommer du til Flørli i disse dagene får du oppleve fjorden fra si beste side sammen med alle de flotte menneskene som har sitt daglige liv og virke her inne. La oss vise deg rundt!

Fredag på Flørli

Invisible
Kl17:00 - kl19:00 Innsjekk og middag i kaféen

Kommer du på fredag får du en herlig avslappet kveld før det braker løs på lørdag når den første ferja kommer med festivaldeltakere kl10:45. Middagen fredag er ikke inkludert i festivalprisen.

Kl20:00 - kl23:00 Skolepubben er åpen!

Skolepubben er bygdas koselige samlingslokale på kvelden. Her møter du de andre gjestene og begynner vi å få den gode festivalstemninga!

Lørdag på Flørli

Fri valg av aktiviteter, ingen forhåndspåmelding:

Invisible
Kl10:45 - kl11:30 Velkomst med lappe og kaffe

Kl10:45 – kl11:30. Turistferja TheFjords har ankomst og mange av deltagerne kommer med den. Spasér opp til den hvite kraftstasjonen der festlighetene finner sted. De som har bestilt overnatting kan sette ifra seg bagasjen i kaféen, de kan sjekke inn fra kl14 på ettermiddagen.

NB: sørg for å ha med brødmat denne dagen eller kjøp noe i kaféen da lunsj ikke er inkludert i festivalpasset.

Kl11:30 - kl12:30 Historisk omvisning i Flørli med Svend-Kjetil Fredheim

Kl11:30 – kl12:30 Svend-Kjetil Fredheim som har gått på skole i Flørli og vokst opp og bosatt på Songesand viser deg rundt i si barndomsbygd. Mens vi rusler rundt i bygda får du høre mer om de ulike bygg og historier.

Kl11:30 - kl17:00 Tur for Pulsen med Willy Steinskog, LysefjordRunning

Willy Steinskog, arrangør av Fløritrappene Opp

Kl11:30 – kl17:00, 17km og 1300 høydemeter. Opp trappene og på ville veier i Frafjordheiene – med den som kanskje kjenner Lysefjorden best: selveste mannen bak ultraløpene Lysefjorden Inn, Lysefjorden Rundt, Preikestolen Maraton og Flørlitrappene Opp! Turen vil passe for deg som elsker å gå i fjellet. For at du skal få utbytte, må du være villig til å “pusje” deg litt. Du behøver ikke å være i toppform, men vant med å bevege deg i rask gange i ulendt terreng.

Først går vi opp trappene, så til Kvednafjell hvor vi nyter et flott blikk høyt over fjorden. Vi går langs vannmagasinene og tar derifra opp Hellefjellet og ned til Roar og Margaret Larsen si hytte som er dagens turmål. Her nyter vi pølser og kokekaffe og våre smørte skiver. Etter pausen går vi til Kallalistølen og ser rett ned mot fjorden igjen. Så følges “klippa” ned til Kallaliklumpen. Vi nyter det ene etter det andre nydelige panoramablikket. Helt til sist vil Willy vise deg fossen på Flørli slik du aldri har opplevd den før! Sprek, herlig tur!

Kl11:30 - kl15:30 Flørli Klippevandring - guidet tur opp der ingen skulle tru at nokon kunne fare

Vi viser deg våre nye turstier! Vandringen går opp bratte skrent og langs luftige fjellhyller. Men du får lønn for strevet rundt hver sving! Turen er guidet og trygg for deg som er i normal form. Vi tar med noe godt i sekken og koser oss med storslått utsikt på toppen. Turen varer 4 timer og blir svettete 🙂

Kl13:00 - kl16:00 dagens turmål: grilling ved Roar og Margaret Larsen si hytte

De som velger å gå trappene i egen regi i dag, kommer forbi Roar og Margaret Larsen si hytte på vei ned. Der er det duket til pølsegrilling med kaffe og varm saft. Roar og Margaret Larsen fra Espedal i Forsand har sauene sine i Flørli fjellet. Roar er også journalist i lokalavisa Strandbuen og Margaret jobber som styrmann på Norled ferja over Høgsfjorden.

Kl14:00 - kl17:00 delta i performance Balance - SøpsKULpTUR med Agnes Btffn

Flørli kunstner Agnes Btffn inviterer festival deltakerne til å være med og delta i performance, «Balance – SøpsKULpTUR». Dvs vandre i landskapet, en skulptur balanserende på hodet -som festival deltakerne lager selv sammen med henne på atelier i kraftstasjonens toppetasje. Info om prosjektet: https://abtffnfaeil.wordpress.com/

Under vandringen i Lysefjord: Agnes Btffn inviterer festival deltakere til å FiFL, dvs lage levende skulpturer, «Figures for landscapes»: under deres vandring, finne en sokkel til å stå på og lage en form med kroppen, ta posisjoner som minner om skulpturen «Figure for landscape» av Barbara Hepworth. Flere kan være med å lage en skulptur! Ta bilder av de levende skulpturene og post på instagram med #figuresforlandscapes og #vandrefestival. Den originale skulpturen “Figure for landscape” av Barbara Hepworth sto utenfor Kunsthallen i Stavanger fra 1960 til 2014 og ble solgt til utlandet. Skulptur performance «Figures for landscapes» vises på Vestlandsutstilling 2019 som vandrer til kunstmuseer Vestlandet rundt, Ålesund, Haugesund, Øystese, Førde, Stavanger og Bergen. Info om prosjektet: https://figuresforlandscapes.wordpress.com

Kl16:00 - kl17:00 Historisk omvisning i Flørli med Svend-Kjetil Fredheim

Kl16:00 – kl17:00 Svend-Kjetil Fredheim som har gått på skole i Flørli og vokst opp og bosatt på Songesand viser deg rundt i si barndomsbygd. Mens vi rusler rundt i bygda får du høre mer om de ulike bygg og historier.

På kvelden:

Invisible
Kl19:00 - kl24:00 Middagsbuffé, musikk og underholdning

 

 • Kl19:00 – kl20:00 Middagsbuffé i kraftstasjonen, enkel men velsmakende!
 • Kl20:00 – kl20:30 Lysefjord Løye, humor og talkshow
 • Kl21:00 – kl24:00 kveldsprogram med musikk og underholdning i Skolepubben
 • Kl21:00 – kl24:00 Stampen på gamle kaia er varm!

 

Søndag på Flørli

Fri valg av aktiviteter, ingen forhåndspåmelding:

Invisible
Kl09:00 - kl10:30 frokostbuffé med nistesmøring i kraftstasjonen

Alle skal vel ut på tur i dag? Da må du stille godt kledd og godt mett 🙂 Ta med egen termos, så fyller vi den også!

Kl11:00 - kl12:00 omvisning i Flørli med Hessel Haker

Hessel Haker som driver Flørli 4444 forteller om Flørli, viser frem sine prosjekt og drømmer om fremtiden på Flørli. Dette er en tur som også egner seg for de litt dårligere til beins.

Kl11:00 - kl15:00 sauesanking med Roar og Margaret Larsen (ettersanking)

Bli med bøndene fra Espedal og let etter sau og lamb i Flørliheiene! Dere blir hentet ved kraftstasjonen og kjørt igjennom tunnelen til sankehytta. Der deles det inn i sankelag sammen med en kjentmann. De som har lyst på strabasiøse eventyr i ulendt terreng skal få det, men det er også behov for støttetropper 🙂 Mesteparten av sauene har nok blir sanket i begynnelsen av september, så det er de siste vi leter etter.

Kl13:00 - kl14:30 dagens turmål "steinbenken" med panorama over Lysefjorden

Flørli 4444 inviterer til en liten rusletur til steinbenken med storslått blikk over fjorden. Her griller vi pølser og koser oss med kaffe og varm sjokolade!

Kl13:00 - kl16:00 delta i performance Balance - SøpsKULpTUR med Agnes Btffn

Flørli kunstner Agnes Btffn inviterer festival deltakerne til å være med og delta i performance, «Balance – SøpsKULpTUR». Dvs vandre i landskapet, en skulptur balanserende på hodet -som festival deltakerne lager selv sammen med henne på atelier i kraftstasjonens toppetasje. Info om prosjektet: https://abtffnfaeil.wordpress.com/

Under vandringen i Lysefjord: Agnes Btffn inviterer festival deltakere til å FiFL, dvs lage levende skulpturer, «Figures for landscapes»: under deres vandring, finne en sokkel til å stå på og lage en form med kroppen, ta posisjoner som minner om skulpturen «Figure for landscape» av Barbara Hepworth. Flere kan være med å lage en skulptur! Ta bilder av de levende skulpturene og post på instagram med #figuresforlandscapes og #vandrefestival.Den originale skulpturen “Figure for landscape” av Barbara Hepworth sto utenfor Kunsthallen i Stavanger fra 1960 til 2014 og ble solgt til utlandet. Skulptur performance «Figures for landscapes» vises på Vestlandsutstilling 2019 som vandrer til kunstmuseer Vestlandet rundt, Ålesund, Haugesund, Øystese, Førde, Stavanger og Bergen. Info om prosjektet: https://figuresforlandscapes.wordpress.com

Kl15:00 - kl15:30 demonstrasjon av Border Collie sauehunder

Roar og Margaret Larsen er blant landets beste på gjeting av sau med hunderasen Border Collie. Nede i Flørli på plenen viser de frem hva hundene kan. Dette er et show!

Meld deg på nå!

Gjennom dette skjemaet kan du:
1 – bestille festivalpass til deg og dine
2 – bestille overnatting eller teltplass
3 – komme med dine spørsmål

Festivalpass koster 550kr for voksne og 350kr for barn 6 til 12 år. Du får delta i hele programmet og alle aktiviteter organisert av Flørli 4444, middagsbuffé på lørdag og frokost med nistesmøring på søndag. Passet inkluderer ikke overnatting som kan bestilles som tilleggstjeneste.

Overnatting i Flørli

Seng, madrass og camping: det blir nok fullt i alle kroker denne helga, så du bør sikre deg en plass å bo! Vi har over 60 sengeplasser i bygda – bestill i påmeldingsformularen eller send oss en epost. Gjennom Stavanger Turistforening kan du også bestille plass i Turiststasjonen og Flørlistølen – bestill hos Turistforeningen.

Her er vårt festivaltilbud:

 • Seng i delt 3-4 personsrom 330kr pp (vi har 40 slike senger)
 • Privat 2- eller 3-persons rom 990kr for rommet. Rommet har enkle eller køyesenger. (vi har kun 10 slike rom)
 • Madrass i råbygg 190kr pp. Da må du ut av døren for å gå på do og dusje. Dette er primitivt. (vi har 20 madrasser)
 • Liggeunderlag i 8-persons lavvo 190kr pp. (vi har tre leietelt med 20 plasser)
 • Camping i eget telt 95kr pp. Camping i Flørli er kun tillatt nede ved fjorden. (plass til sirka 40 telt)
 • Du kan fremdeles leie Radiobua til helga: første man til mølla!

[ KJØP NÅ: KUN 200 FESTIVALPASS TILGJENGELIG!]

Tilkomst til Flørli:

Du kan komme deg til Flørli som alltid med ferjene fra Kolumbus og TheFjords: sjekk detaljer her. Nedenfor et lite sammendrag:

Fredag:

 • Stavanger kl13:00 med Kolumbus ferja MS Lysefjord, ankomst Flørli kl14:40
 • Lauvvik & Forsand kl13:55 med Kolumbus ferja MS Lysefjord, ankomst Flørli kl14:40
 • Lauvvik & Forsand kl15:00 med TheFjords ferja MF Eid, ankomst Flørli kl16:45
 • Lauvvik & Forsand kl16:45 med Kolumbus ferja MS Lysefjord, ankomst Flørli kl17:35
 • Til Lauvvik med buss 47 fra Sandnes. Til Forsand med Pelles Reiser eller bus 108.

Lørdag:

 • Lauvvik & Forsand kl09:00 med TheFjords ferja MF Eid, ankomst Flørli kl10:45
 • Lauvvik & Forsand kl15:00 med TheFjords ferja MF Eid, ankomst Flørli kl16:45
 • Shuttlebuss tjeneste* Tau – Jørpeland – Forsand med Pelles Reiser. Korrespondanse med begge ferjeavgangene! Må forhåndsbestilles. Fra Stavanger: ta ferja til Tau, så shuttlebussen.

Søndag:

 • Flørli kl12:45 med TheFjords ferja MF Eid til Forsand & Lauvvik
 • Flørli kl15:45 med Kolumbus ferja MS Lysefjord til Forsand & Lauvvik
 • Flørli kl18:00 med Kolumbus ferja MS Lysefjord til Forsand & Lauvvik
 • Flørli kl18:45 med TheFjords ferja MF Eid til Forsand & Lauvvik
 • Shuttlebuss tjeneste* Forsand – Jørpeland – Tau med Pelles Reiser. Korrespondanse med kl15:45 Kolumbus ferja og kl18:45 TheFjords ferja. Må forhåndsbestilles. Til Stavanger: ta shuttlebussen til Tau, så Norled ferja til Fiskepirterminalen i Stavanger.

Husk at passasjerplass på ferjene må forhåndsbestilles!


*Shuttletjeneste Pelles Reiser, mer info:

Lørdag 14. september:
Fergen fra Stavanger kl.06:45 – Tau kai kl.07:30, Forsand kai kl. 08:45. (korrespondanse TheFjords)
Fergen fra Stavanger kl.12:45 – Tau kai kl.13:30 Forsand kai kl.14:45. (korrespondanse TheFjords)

Søndag 15. september:
Fra Forsand kai kl.14:20 – Tau kai kl.15:35. (korrespondanse TheFjords)
Fra Forsand kai kl.16:30 – Tau kai kl.17:45. (korrespondanse Kolumbus)
Fra Forsand kai kl. 18:45 – Tau kai kl.20:00 (korrespondanse Kolumbus – denne turen kun dersom nok påmeldte)
Fra Forsand kai kl.20:20 – Tau kai kl.21:35 (korrespondanse TheFjords)

Under forutsetning av at fergene er i rute. Pris enveis, per person 200kr. Med retur kun 250kr pp! Billett kan bestilles på www.pellesreiser.no.